Vlieg met Adriana mee naar de zon!

VLIELAND De Waddenzee.

Een heerlijk uitkijk punt!

 Rust, ruimte en het ruizen van de zee! Op Vlieland ben ik begonnen met schrijven.

De Toekomst van Mathilda. Mijn debuutroman is op Vlieland ontstaan.


Nadat ik niet lekker in mijn vel zat, ben ik gaan nadenken. Op een positieve manier mediteren en dan heel diep in jezelf kijken. Tot je er genoeg van hebt en dan lekker schrijven. De letters vloeien van zelf op het papier. Bij thuiskomst ben ik een maand lang gaan schrijven. Ik heb me terug getrokken op de logeer kamer, waar een bed stond en waar ik heerlijk naar muziek kon luisteren. Elke dag van 4.00 tot 8.00 uur heb ik geschreven en daar is De Toekomst van Mathilda ontstaan. 

Het bedrijf De Toekomst van Mathilda is een hennep bedrijf, het is een verzonnen bedrijf, het bestaat niet echt. Je kunt het nergens vinden. De familie Jager wonen in Abcoude en omdat mevrouw Jager veel naaide, kwam de heer Jager op het idee om hennep te gaan verbouwen. Deze hennep en dit bedrijf speelt in drie boeken. Ook in Storm op komst. In Storm op komst is het de achterklein dochter van mevrouw Jager die de zaak heeft overgenomen. Haar opa en oma zijn door een fataal ongeluk om het leven gekomen in Zwitzerland. Dit valt te lezen in De Toekomst van Mathilda.

In Stilte onder water gaat het verder. Daar gaat het over de zoon van Tilly, Klaas - Jan. Hij wil graag piloot worden, maar krijgt te maken met een chrach, vlak voor hij zelf mag gaan vliegen. Zijn allerbeste vriend, kameraad, komt te overlijden bij de crach, maar het paard Doerak helpt hem. Hij vindt ondanks zijn verdriet toch genoeg kracht om de opleiding te vervolgen. Een Syrisch gezin worden opgevangen en zitten in een zoutmijn. Theresa Deslanek, speelt ook weer een rol in Storm op komst.

Zij gaat samen met Nora aan het werk. 

Tilly is de belangrijke schakel en ook de zus van Tilly, Pia. Ze zijn advocate geworden nadat ze zelf in de problemen hebben gezeten. Pia was al advocaat, maar Tilly is het later gaan worden. Ze helpen gezinnen met minder geld en gaan met hun camper op pad.Dat is hun kantoor.

Daarop volgde, Het Rode Schrift, in dit verhaal gaan 2 broers, een

tweeling, die elkaar nog nooit hebben gezien, opzoek naar hun hun biologische vader.


Kinderboek. Kabouter Binky Bim en de giraffen die blaffen. Een boekje op rijm voor beginnende lezertjes. Dit verhaal heb ik veel voorgelezen op scholen.

Stilte onder water is een roman. Het verhaal gaat over Klaas Jan, een knappe jongen die er van droomt om piloot te worden, maar als zijn kameraad verongelukt, weet hij niet of hij wel verder wil met de opleiding. Het paard Doerak zorgt ervoor dat hij nieuwe energie

krijgt. Hij mag een Syrisch gezin uit Frankrijk ophalen, geheel op

eigen risico.


Storm op komst. Gaat over pesten, seksueel misbruik en narcisme.Jezelf mogen zijn. Dit verhaal heb ik geschreven na het volgen van de Thrilleracademy bij Marelle Boersma.

En ik ben bezig met een verhaal, een feelgood roman.

Les gehad van Marijke Vos.

Regelmatig schrijf ik een blog, met daarin de dagelijkse belevenissen, die ik graag deel met lezers: www.fleuraliedelarte.nl blog Op de website vind je de boeken. Ook op de website van www.boekscout.nl kun je mijn boeken vinden.

Vlieg met Adriana mee naar de zon

Als klein meisje zat zij met haar neusje tegen het gaas gedrukt, te kijken naar vliegtuigen. Wanneer zij de envelop voor de piloten opleiding in de brievenbus doet, weet ze dat er geen weg terug is. Ondanks haar probleem, die ze moet zien te overwinnen is zij leergierig en wil er honderd procent voor gaan. Haar nieuwe vriend gaat ze ontmoeten tijdens een korte vakantie in Barcelona. Zal het haar lukken om een groot vliegtuig te besturen? 

Mijn verhaal is gisteren opgestuurd naar Uitgeverij Verhalenfabriek. Het verhaal moest te maken hebben met de Feelgood sfeer. Het verhaal bevat: Romantiek, liefde, spanning en humor.

Het is totaal iets anders dan wat ik gewend was. Ik vond het een hele leuke ervaring en een ontspannen manier van schrijven. De Schrijven Online cursus heb ik gevolgd bij Marelle Boersma en les gehad van Marijke Vos. Ik heb anders leren denken en meer de diepte in te gaan tijdens het schrijven, en je gevoel laten spreken. De geuren laten ruiken van het papier. De pijn laten voelen. Show it, don't tell it.

Ik heb een goede vriend die piloot is gevraagd om zijn ervaring. Plus mijn eigen ervaring wat tot het weer betreft en het gebruik van medicijnen. Nadya van der Sluis heeft een heel mooi boek geschreven: Van kwetsbaarheid tot kracht. Een heel mooi boek. Hierin is te lezen wat zij heeft meegemaakt en dat zij nu na zoveel problemen en ellende te hebben gehad, nu juriste is. Ik bewonder haar.

Zodra er iets bekend is over mijn verhaal, zal ik het hier plaatsen.

Voor iedereen wens ik veel liefde toe en denk eens een ander!

Liefs Alie

Feelgood verhaal.

Het schrijven van een feelgood verhaal is totaal iets anders dan een thriller schrijven. Ik moet mij telkens inhouden om er gaan dramatische actie in te gooien, het mag wel spannend, maar er komen geen geweren, messen aan te pas. Bijzonder leerzaam. Mijn verhaal gaat over een stewardess, zij heet Adriana en zij heeft als klein meisje vaak op een klein stoeltje bij het hek gezeten om te kijken naar vliegtuigen. Zij wil haar droom, om piloot te worden waar gaan maken, maar zij heeft een probleem en dat moet zij zien op te lossen. Zal het haar lukken om een groot vliegtuig te gaan besturen. In het verhaal zit: liefde, drama, spanning en is voor alle mensen die van een goed verhaal houd. Adriana vliegt naar Barcelona en daar ontmoet zij haar grote liefde, Nadal. Hij is ook piloot en hebben elkaar nog maar een paar keer ontmoet, maar weten dat ze voor elkaar bestemd zijn. Alleen bij het horen van de naam: Nadal raakt Adriana in vuur en vlam! 

Mijn eindopdracht is ingeleverd, dus het wachten is op een oordeel, nadat ik een schrijfoefening en een flaptekst had in gestuurd. De flaptekst, dat is de tekst wat op de achterkant van een boek komt te staan en dat is het eerste wat de mensen lezen. Een flaptekst is ontzettend belangrijk, daar valt of staat een boek mee.

Lieve mensen, ik ga lekker verder met het schrijven. Ik waan mij op dit moment aan het strand in Barcelona en zit heerlijk aan een cocktail. Met een grote schaal paella voor mij, die net is gebracht. Dus ik zou zeggen. Lees af en toe een berichtje en tot ziens dan maar weer.

Ik hoop dat er snel vrede komt. Liefs Alie.

Online schrijfschool van Marelle Boersma

Goedemorgen,

Het weer is onstuimig, er liggen twee stormen voor de deur, maar Storm op komst, mijn storm laat nog op zich wachten. De uitgever heeft aangegeven dat zij tot september rust moet houden. Zij is degene die een gevoel voor molens heeft, zij had een molenaar in de familie, dus wacht ik op Esther tot ze weer beter is. Hierdoor krijg ik meer tijd en ruimte om aan iets nieuws te beginnen. 

Het verhaal van Storm op komst gaat over jezelf mogen zijn, over pesten en over seksueel misbruikt. Durf je eigen hart te volgen. Op de websiteonder nieuw boek / thriller kun je er meer over lezen waar het overgaat

De schrijfschool online. Het is best wel vreemd, ik voel wel een bepaalde spanning wat je bij het voor de eerste keer naar school gaan ook voelt.

Beginnen met een nieuw verhaal, terwijl ik er al aan twee verhalen ben begonnen en het heksje speelt af en toe ook nog door mijn hoofd, zij ligt klaar om verstuurd te worden. Ik wacht gewoon af en ga lekker schrijven op tijden dat het mij uitkomst. Vooral zo'n dag als vandaag, een regenachtige dag met veel wind. Echt lekker om binnen te zitten en uit het raam te kijken tijdens het schrijven. 

Wat zie je dan als je uit het raam kijkt zul je je afvragen? 

Ik ga eerst koffie halen en dan zal ik het vertellen.

Deel deze pagina