Vlieg met Adriana mee naar de zon!

Wanneer je een verhaal hebt geschreven, wat gaat over het vliegen in een Piper en als je dan werkelijk ook nog in en erop mag staan.

Hoe gelukkig kan een mens worden?? Man o man, dat is zo fantastisch!

Hartelijk dank aan NNAC.

Noord Nederlandse Aero Club.

www.nnac.nl


Super! Super blij! bij het zien van deze  PIPER  in de hangar.

Wout Peterse rijdt de Archer 111 laagdekker soepeltjes naar buiten.

Kippenvel van kruin tot aan de tenen.

Wat een topdag! 


Wilt u het verhaal van Adriana ook lezen?

Volg je hart en de kracht zit in je zelf!


www.fleuraliedelarte.nl 

Semmy Schilt 

"Laat iedereen in zijn waarde en heb respect. De jongeren helpen is een vooruitstrevend plan van Nora!"

recensie van Jitske Kingma - Postma voor mijn boek STORM OP KOMST


Mensen niet beoordelen op hun buitenkant maar ze leren kennen door te praten en te luisteren.

Te vergeven en ze inzichten te geven die leidden tot zelfinzicht, heling en vergeving vond ik de rode draad in dit verhaal.

Een nieuw toekomstperspectief in de vorm van sport en een baan vond ik mooi verweven in dit verhaal.

Van de uitzichtloze goot naar een opleiding, baan en eigen verdiend brood.
Mijn nieuwe boek: VLIEG MET ADRIANA MEE NAAR DE ZON!  gaat over het hebben van de kracht die in ieder mens zit!  


Het is bijna niet te geloven  dat na het lezen van de boeken van Michael Pilarczyk,  THINK AND GROW RICH, MASTER YOUR MINDSET en JE BENT ZOALS JE BENT  ik mijn verhaal wel kon schrijven, wat eerst niet lukte.

Nadya van der Sluis, auteur van: VAN KWETSBAARHEID NAAR KRACHT!  Twee leuke mensen waar ik veel aan heb gehad.


Durf anders te zijn, durf jezelf te zijn. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Je niet druk maken om andere mensen, blijf bij jezelf en omarm je familie en vrienden.


Vandaag begint de eerste dag van mijn nieuwe leven! 

 

Deze zin hing op het toilet vlak voor mijn neus in het vakantie huisje waar wij tijdelijk, 6 weken, hebben we mogen wonen en in dat huisje midden in het bos stond, daar zijn zoveel ideeën ontstaan. Doordat we midden in de natuur zaten konden we genieten onder een ingebouwde veranda van de vogels, eekhoorntjes en de wind, de zon. Naast het werken in een bloemenzaak en de molenaarsopleiding, was het was een heerlijke tijd. Alle dagen vakantie, althans zo voelde het. En nu is het bijna vijf jaar later komt mijn 6e boek uit. Mijn boek STORM OP KOMST  heb ik daar bedacht en ook dit boek, VLIEG MET ADRIANA MEE NAAR DE ZON! 


Hebt u interesse? 


Wil je het verhaal graag lezen? Stuur even een mailtje, dan kan ik het boek voor je reserveren. 

 Leef je mooiste leven! (Michael Pilarczyk)


Het boek is te koop bij mij:  alie.seubers@home.nl

Uitgeverij  aquaZZ

Bij alle boekhandels in Nederland en België,

online boekenwinkels.Reactie van Ietje van de Belt - Jonker uit Diever:


Wat een prachtig boek, wil het boek van Nadya van der Sluis ook nog gaan lezen. Heb jouw boek in 1 ruk uit gelezen, bijzonder verhaal, makkelijk te lezen. Ken zelf ook lithium, ook een tijdje gebruikt omdat men dacht dat ik manisch was. Gelukkig was dit niet het geval, slik wel alle dagen antidepressiva, dit omdat ik wel depressief ben. Door medicatie ga ik gelukkig niet meer door diepe dalen, is mijn leven meer in balans. Nogmaals wat een fijn en mooi geschreven boek.
 Storm op komst is  ook als E-boek te koop!

Wie is Nora?


Nora is een jonge vrolijke meid met rode krullen, die haar hele leven is gepest. Ze is bloemist en wil graag molenaar worden. Als kind kwam ze vaak op de molen omdat haar opa molenaar was. 

Waarom werd ze gepest?


Vanwege haar rode haar,  de rode vlekken op haar huid en dan had ze ook nog flaporen en een bril met dikke glazen. Niemand vond haar leuk. Nora neemt wraak op haar vriendinnen, maar ook op de man waar zij een hekel aan heeft.  Ze zoekt contact met de criminele groep.

Waar speelt het zich af?


Het verhaal speelt zich af op de molen en in het dorp.  Nora is opzoek gegaan naar een natuurproduct en omdat het haar zo goed helpt wil ze het graag verkopen in het voormalig bankgebouw. Daarom nodigt ze de burgemeester uit om naar de molen te komen, voor het vragen van een vergunning. Wanneer de bewoners te horen krijgen dat er een hennepwinkel komt in het dorp, krijgt ze te maken met tegenstand en niet alleen vanwege de hennep. Altijd heerst er de vraag: Waar is de dominee? En wie heeft de dominee vermoord?

STORM OP KOMST

Hallo ik ben Liesje.

Wanneer jullie het verhaal lezen van Alie, dan weten jullie wie ik ben en wat er gebeurd. Maar mijn vraag is: waar is de dominee?

DIEK MEDENDORP

Wist u dat de heer Medendorp een bijzondere man was? 

Dat hij diverse molens heeft gebouwd. De Wachter in Zuidlaren, de Keukenhof in Lisse, en de prachtige molen De Zwaan in Amerika, daar wil Nora graag naartoe. Dat is haar droom en ik mag mee naar Michigan.


Maar eerst moet ze de problemen hier in Zuidlaren, Annen en in Sleen op zien te lossen. 


Het is niet leuk hoor als je elke dag wordt gepest. Als niemand je gelooft, waar kun je dan naartoe? 


Blijven geloven in je eigen kracht. Als je maar eerlijk bent.

Tegen pesters zou ik willen zeggen, kom een keer op de molen...! Dan zal Alie jou laten zien wat je moet doen. 


Kijk in de spiegel en durf je zelf aan te kijken!

Zeg eens sorry voor wat je hebt gedaan.

Er is altijd een nieuwe weg, je moet het wel zelf doen. 

Dus, waar wacht je nog op.

Op de molen hebben ze altijd molenaars nodig, dan krijg je te maken met harde wind en met storm.


Vriendelijke groeten,

Liesje
Vrijwilliger worden???Of molenaar. Het is gewoon leuk. 


Gewoon even een praatje maken. Luisteren naar elkaar. De voorzitter verteld een nieuwtje tijdens de koffie en zo blijven we op de hoogte van wat er zich afspeelt op de molen. Als er iemand ziek is wordt dat medegedeeld. Of  als er iemand jarig is, dan wordt er getracteerd op heerlijke zelfgebakken koeken en vanmorgen werd er getracteerd op gebak. 

Ongeveer 50 vrijwilligers drinken  koffie in Nellie's koffiekamer. Nellie was de vrouw van Diek. Vandaar de naam Nellie's koffiekamer.


Eelke zet heerlijke koffie. Jakob, de bakker van de molen is al vroeg bezig met het bakken om ervoor te zorgen dat er voor 10.00 uur iets lekkers op tafel staat. Alle koeken of taart is zo hartstikke lekker, dat er nooit iets overblijft, gek hè? 


Het is dan toch wel fijn om te horen wanneer de voorzitter je naam noemt en zegt dat op 5 april mijn boek gepresenteerd wordt. En dat de burgemeester het eerste boek in ontvangst zal nemen. Dat voelt wel speciaal. Ik had bijna het gevoel dat het niet over mij ging.


Het klonk mij wel bekend in de oren, ik heb het verhaal toch zelf geschreven.

Ik kwam Marelle Boersma tegen op de schrijversdag. Ik zag haar en luisterde hoe zij haar verhaal vertelde en het sprak mij meteen aan. Na het volgen van de thrilleracademy bij Marelle, ben ik de molenaarsopleiding gaan volgen. Waar ik geen moment spijt van heb, het heeft mij zoveel gebracht. Ik kwam mij zelf tegen. Eerst was ik bang om in de wieken te klimmen, maar hoe meer ik er aan gewend raakte, des te mooier dat ik het ging vinden. Tijdens de opleiding kwam er zoveel ideeën bij mij binnen. Daar is STORM OP KOMST ontstaan. Met trots, alhoewel je ook weer niet te trots moet zijn, kan ik wel zeggen dat ik blij ben dat het boek straks te koop is. 

"Ach het is maar een boek," zou er bij mij thuis gezegd zijn, "hou je schoenen maar aan."

Nee, in dit boek zit veel liefde voor het schrijven en liefde voor de molen. Ik heb ontdekt wat een molen met je kan doen, hoe blij je er van wordt en juist door alles op te schrijven raakt het mij nog meer.

Rondleidster. Wanneer je rondleidster wilt worden dan moet je de geschiedenis natuurlijk wel kennen van zo'n bijzondere molen. De naam Diek Medendorp was mij meteen opgevallen, een bijzondere man. Deze geschiedenis loopt als een rode draad door mijn verhaal. Diek Medendorp, die molenaar was en ook molenbouwer. De wachter heeft veel aan deze man te danken, ook aan alle andere molenaars en alle vrijwilligers. Wie bedenkt het om een complete molen te verschepen naar Amerika. Dat is zo prachtig. Dit stukje geschiedenis heb ik meegenomen in mijn verhaal met toestemming van zijn familie. De opa van Nora Berkenrode, hoofdpersonage, was molenaar en hij heeft helpen bouwen van de molen De Zwaan in Michigan in Amerika. Nora heeft een droom om de molen in Michigan te gaan bezoeken. Ik wens iedereen veel leesplezier. Als thema in het boek heb ik gekozen voor: Jezelf mogen zijn. Doe wat jezelf wilt en volg je eigen hart.

Alisa Crawford, de vrouwelijke molenaar, van De Zwaan in Michigan, heb ik bericht gestuurd van mijn boek. Ze heeft een felicitatie gestuurd en vindt het geweldig.

Binnenkort komt ze naar Nederland.

Het boek is fictie, dus niet echt. Van de mensen waar ik de namen van mocht noemen heb ik toestemming. Er kunnen gedeeltes in zitten die in het echt ook voor zouden kunnen komen.

Ik zou zeggen: "Wees lief voor elkaar en luister eens naar wat een ander te vertellen heeft!"


Heel veel liefs, Alie.


Het boek is nu al te bestellen of vanaf 5 april, na de boekpresentatie te koop bij mij alie.seubers@home.nl 

te koop bij de Brunawinkels Zuidlaren, Haren, Groningen en Assen.

Boekhandel van der Velde in Assen

www.droomvalleiuitgeverij.nl