Vlieg met Adriana mee naar de zon!

NIEUWS!!

Yess!! 

Vandaag, 23-08-2023 wordt

"De Toekomst van Mathilda" in een nieuw jasje gestoken.


Het wordt in een ander lettertype gedrukt.

Mensen met dyslexie kunnen het hierdoor gemakkelijker lezen. 

Dat betekent dat het boek te lezen is voor alle mensen. 


Blij en trots kan ik mijn nieuwe en eigenlijk oude boek aan u voorstellen. Het klinkt misschien gek, oude en nieuwe!

Maar mijn eerste boek: De Toekomst van Mathilda wordt goed gelezen door mensen met dyslexie. Daarom kwam ik op het idee om het te laten keuren door een expert. Een dyslexie specialiste. Volgens haar komt het door de korte zinnen en begrijpelijke taal.

 

Van een mevrouw kreeg ik een mailtje, dat zij nog nooit een boek had gelezen en dat ze De Toekomst van Mathilda in één keer kon uitlezen.

Hier werd ik zo blij van. En nu, vandaag 23-08-2023,  wordt het in een ander lettertype gedrukt, waardoor het gemakkelijker te lezen is. Bent u nieuwsgierig geworden? Stuur even een mailtje of bel, appen mag ook. Binnenkort ga ik er over vertellen in de bibliotheek en op verschillende andere locaties.

 

Het verhaal gaat over Tilly.

Zij verliest haar ouders door een ongeluk, daarom worden ze, ook haar zus en broer, opgevoed door haar opa en oma. Omdat mevr. Jager, de oma van Tilly, veel kleding naait, zijn ze op het idee gekomen om hennep te gaan verbouwen. Vanaf dat moment wordt de familie belaagd. Tilly ontdekt tijdens een ochtendwandeling op Vlieland de ware toedracht van het ongeluk.

 

De Toekomst van Mathilda is een familieroman met liefde, humor, drama, seksueel misbruik, hennep.

Is geschikt voor iedereen die het leuk vind om het te lezen en nu speciaal ook voor mensen met dyslexie.


Het boek kost € 22,50 incl. verzendkosten.


De Toekomst van Mathilda

ook te vinden op www.boekscout.nl 



Vanaf nu te koop voor € 22,50 incl. verzendkosten.

De Toekomst van Mathilda 

Het boek past door de brievenbus, dus u hoeft er niet voor thuis te blijven.


De Toekomst van Mathilda

Hoi ik ben Alie.


Wat leuk dat je op mijn site kijkt en leest. Ik neem je mee in mijn wereld. Ik ben kapster geweest, iets wat ik ontzettend graag deed, maar na vele nek en schouderklachten heb ik me laten omscholen tot bloemist. En na een schrijfopleiding, ben ik de molenaarsopleiding gaan volgen, waar tot op heden geen spijt van heb. Ik vind het fijn op de molen en het is ook heel erg leuk om mensen blij te maken met een mooi arrangement, het ontwerpen van een arrangement waar een voorwerp in is verwerkt, dat is mijn favoriet en ik vind het leuk om te schrijven. Het is een soort verslaving geworden, gelukkig een gezonde verslaving.  Molenaar ben ik geworden nadat ik rondleidster werd bij De Wachter, de molen in Zuidlaren. Het vrijwilligers werk bij de molen heeft mij zoveel positiviteit opgeleverd, dat ik mij er beter door ben gaan voelen. Als eerste werd mij geadviseerd om de geschiedenis te gaan leren. Het boek, De Wachter een wonder,  van de molen ben ik gaan door lezen en heb mij verdiept in de geschiedenis. Het bijzondere was, dat de naam Diek Medendorp mij in mijn geheugen was gebleven. Steeds kwam ik de naam tegen en iedere keer, dacht ik, wat is dat een bijzondere man geweest. Tijdens het volgen van de molenaarsopleiding, kwam ik zijn naam nog vaker tegen en zo groeide de liefde voor Diek. Natuurlijk kan een molen niet zonder alle andere vrijwilligers en is iedereen belangrijk, maar Zuidlaren heeft veel aan de heer Medendorp te danken. In mijn nieuwe boek heb ik het verhaal van hem gebruikt, met toestemming van z'n familie, net als alle andere mensen trouwens. 

Diek heeft een complete molen van Nederland naar Amerika verscheept. Wie bedenkt nou zoiets. Dat is toch prachtig.

Ik ben bij de molen in Vinkel geweest, maar jammergenoeg was het dicht. 

Inmiddels heb ik ook contact met de molen van Michigan, de molen in Amerika. De Zwaan. Dat is de droom van mijn hoofdpersoon Nora, zij wil graag daar naar toe. Haar opa was een kameraad van Diek en heeft meegeholpen de molen op te bouwen in Michigan. In het echt is het niet zo, maar ik moest wel iets verzinnen, omdat Diek geen kinderen had. Anders zou er geen opa kunnen zijn.

Diek heeft veel molens gebouwd, wat ik al zei, maar de keukenhof, die molen is ook door hem gebouwd. Daar heeft hij z'n vrouw Nellie leren kennen. Tijdens z'n opleiding in Wageningen. Hij heeft gewerkt in het openluchtmuseuem en bouwde ook in de keukenhof. Maar Diek bouwde nog veel meer molens. Dalen, De Bente, Sleen. Overal kwam ik zijn initialen tegen tijdens de molenaarsopleiding. Dat gaf mij een speciaal gevoel.


Hebt u vragen of wilt u meer weten, stuur een mailtje naar alie.seubers@home.nl