EXAMEN 16 september 2021

9. nov, 2020

De donderdag na de uitgeversdag heb ik na een dag werken de reveu laten passeren van wat er allemaal was gebeurd. Ik heb de balans opgemaakt en een brief geschreven naar de uitgever waarvan ik direct een goed gevoel had. Na het versturen van de brief kreeg ik 's middags al een bericht of ik de synopsis en het manuscript wilde opsturen. Gelukkig had ik het helemaal voorbereid en het stond klaar om het te versturen. Half december krijg ik bericht vanwege drukte. Voor mij is dat prima, het komt voor mij ook heel goed uit. De drukte voor de kerst is in de winkel al merkbaar, dus kunnen we ons bezig houden met het verkopen van kerstproducten en natuurlijk zijn andere klanten ook welkom. Wat is het toch fantastisch als je met veel plezier mag gaan werken. Ik wil wel zingend en huppelend door de tuinwinkel lopen. Het is mijn plek, ik voel mij er fijn. Straks wanneer mijn eigen atelier klaar is kan ik aan de slag om rouwstukken te maken en ook bruidswerk. En natuurlijk ook voorwerpversiering. Tussendoor speel ik heerlijk op de saxofoon. Jammergenoeg niet met het orkest, wat ik heel erg mis. Er komt vast en zeker een tijd dat alles weer normaal wordt. We moeten er samen iets moois van maken en niet bij de pakken neer gaan zitten.

Heel veel liefs,

Alie

9. nov, 2020

Tijdens de coronacrisis worden er steeds meer creatieve ideeën geboren. Zoals een online uitgeversdag. Oorspronkelijk zou ik met de trein naar Wageningen zijn gegaan en nu ontmoette ik 30 schrijvers en 4 uitgevers bij mij thuis.

  1. De crime Compagnie
  2. Harper Collins Holland
  3. Godijn Publishing
  4. De Droomvallei 
9. nov, 2020

30 auteurs online onder leiding van Marelle Boersma

3. nov, 2020

Een half jaar geleden had ik niet gedacht dat uitgevers bij mij op visite zouden komen. De treinkaart naar Wageningen had ik bijna gekocht. Ik was nog van plan om een nieuwe garderobe aan te schaffen, aangezien ik al een paar jaar geen nieuwe kleren had gekocht. Nu kan ik in mijn oudste kloffie achter mijn bureau zitten. Ze kunnen mij niet ruiken, voor als ik stink. Marelle gaf al een teken van aanwezigheid. Het gaat zo beginnen. Ik kan nog heel even kletsen op mijn blog. Het reizen met de trein had ik wel zo leuk gevonden. Heerlijk soezen met mijn hoofd tegen het raam aan en lekker genieten van nederland, de weilanden en de steden. De perrons vind ik altijd een leuk fenomeen. Vooral de ouderwetse perrons. Er hangt altijd een bepaalde lucht en de vogeltje vinden het er ook fijn, vooral de mussen. Dan speelt er hier en daar een muziekant. Zo kom ik op de gedachten van de Italiaanse muziekant: Piotter. Hij zat op z'n gitaar muziek te spelen. Ze verschrikkelijk mooi, het deed op dat moment iets met mij. Ik heb de cd gekocht en dit is een ondedeel van mijn examen geworden voor Terra Next. Ik ben er door geslaagd. Het is 9.35 wachten op de onlinesessie. Eerst een bookprposal leren schrijven en een bookpitch en dan vanmiddag praten met uitgevers. Gewoon ervan uitgaan dat het niks wordt, dan valt het nooit tegen. Ik hoef helemaal niks, maar ik zou het wel leuk vinden om samen met een uitgever met mijn boek aan de slag te gaan. Ik hoop dat ze wat zien in Nora en het pesten en in Emma, een heksje die de wereld ontdekt.

27. okt, 2020

Het is een vreemde tijd. Normaal zou ik met mijn manuscript naar een uitgever gaan, maar aanstaande dinsdag heb ik de gelegenheid om met 4 uitgevers te praten, online. Nouja zeg, dat is toch wel apart. Wat moet je zeggen en waar wil je het over hebben. Ik krijg zolangzamerhand er wel de kriebels van als ik er aan denk. Het liefst nam ik de uitgevers mee naar de molen, om daar uitleg te geven van mijn verhaal en wat ik ze te vertellen heb. Maar als puntje bij paaltje komt ben ik een bange scheiterd. Daar moet ik door heen, daar moet ik van af. Die angst en spanning zorgt er wel voor dat je scherp wordt, dus deel ik met jullie mijn geheimen op de blog.hoofdpersoon Nora nodigt het college uit plus de burgemeester om haar ideeën te verwezelijken. Ik moet gewoon vertellen wat ik graag wil en dat is een boek schrijven waar veel mensen iets aan hebben. Mijn verhaal gaat over pesten. Het is namelijk nergens voor nodig om iemand te pesten. Iedereen is gelijk en daar gaat mijn boek over. Nora wil graag dat iedereen een tweede kans krijgt. Er voor durven gaan en diep in je hart kijken, alle rotzooi opruimen en met een schoon hart verder. Durf en wees niet bang. Waarom een ander pijn doen?