Oorlog

31. jan, 2022

Dit is zo leuk. Een nieuw verhaal bedenken, een nieuwe plotlijn. De personages verzinnen. Je moet het voor je zien als een schoon vel papier. In het midden zet ik de hoofdpersoon neer en daar om heen komen de personen, waarvan ik denk die mee mogen doen in het verhaal. Dit keer ben ik bezig met Hanneke. Terwijl ze aan het werk is wordt ze gebeld of ze direct in de auto wil springen om op te treden. Haar baas laat haar weten dat ze niet weg kan. Het is druk in de kapsalon waar ze werkt. Maar zo'n kans krijg je niet vaak... wat gaat ze doen? 

19. jan, 2022
Emma ontdekt de wereld

Emma is een heksje van negen. Ze gaat spannende avonturen tegemoet als zij ontsnapt uit het landhuis. Ze ontmoet haar vader en samen beleven ze een mooie tijd. Emma heeft een groot probleem en dat is, dat ze veel snot produceert. Zij bedenkt een briljante oplossing voor het snotprobleem. Nieuwsgierig geworden wat zij heeft bedacht?

Het is een verhaal met spanning, liefde, verdriet. Het laat zien dat iedereen zichzelf mag zijn, ook als iemand er totaal anders uitziet.

Het manuscript is bij de manuscriptenbank.nl geplaatst. Het geeft een kort overzicht van het verhaal en als een uitgever meer informatie wil over de auteur en het verhaal, dan kan er contact opgenomen worden met de auteur, Alie Seubers of met de beheerder van de manuscriptenbank, Han Peeters.

16. jan, 2022

Echt waar lieve mensen. Ik heb de specht gehoord en nog andere vogels in het bos. Het is ook weer eerder licht, dat is ook fijn. Ik houd van licht en frisse geuren en dan de wind voelen langs mijn oren. Het is een bizarre tijd, er geburt zoveel om mij heen en dan is het fijn om even de benen te strekken. Zo s'morgensvroeg zijn er veel hardlopers en crossers en mensen die hun hond uit laten. Met sommige mensen maak ik dan een praatje. Elke keer is het weer anders. Als ik dan bij het open gedeelte sta bij een bankje, dan doe ik mijn oefeningen. Eerst dacht ik er overna wat andere mensen ervan zouden vinden. Die tijd heb ik nu gehad, want een ieder mag zijn ding doen en vrij voelen met dat wat jij denkt dat goed is. En ik moet je zeggen het is een verlossing om jezelf niet in een hokje te plaatsen. Dat zou je vrijheid alleen maar belemmeren. 

Wat mijn boek betreft: dat heeft even iets meer tijd nodig, vanwege ziekte bij de uitgeverij. Is helemaal niet erg. Wel dat de uitgever ziek is, ik hoop dat zij snel weer opknapt, maar ik heb meer tijd om zelf op te knappen wat mijn mond betreft. Het is niet niks een implantaat in je mond laten zetten. De behandeling is niet zo erg, maar die antibiotica, dat is troep in je lichaam en dat merk ik heel erg. Doordat het niet combineert met de lithium is de lithiumspiegel hoger, waardoor ik anders reageer. Een paar nachten heb ik een slaaptablet gehad, maar vannacht niet. Vannacht heb ik voor het eerst weer goed geslapen zonder hulp. 

14. jan, 2022

Antibiotica is rotspul, het is gif voor het lichaam, maar soms moet je het nemen inverband met bacteriën die in het lichaam de hechting van het bot kunnen verstoren. Mijn lichaam reageert er heftig op doordat ik lithium gebruik, de antibiotica zorgt ervoor dat de lithiumspiegel veranderd waardoor ik mij vervelend voel. Rust en beweging is de enige methode. Ik sliep niet meer 's nachts en was om 4 uur klaar wakker. Ik begon hyper te worden en dan kun je wel gaan zitten schrijven, maar op den duur raak je oververmoeid. Je raakt overprikkeld en het wordt van kwaad tot erger. Je hebt het vaak niet in de gaten en maakt ruzie met je eigen familie. Sinds afgelopen nacht heb ik een slaaptablet in genomen, om toch voldoende rust te krijgen en om niet door te draaien. Wat al eens is gebeurd. 26 jaar geleden sloegen bij mij de stoppen door.

Een bijzarre periode. Wat ik niet nog een keer mee wil maken. Van de andere kant heb ik er ook wel veel geleerd. Bv. om creatief bezig te zijn. 

Maar als je later over straat fietst en er wordt geroepen tegen mijn kinderen: 'Je moeder is een dennenoorder', dan doet dat wel iets met je. 

later nog een voorbeeld over pesten. In de la van haar tafeltje vond mijn dochter een briefje: "Esther moet dood" Het was waarschijnlijk een grap, maar toen Esther hiermee thuis kwam, ben ik linearecta naar de meester gegaan. Het zou uitgezocht worden. Nou, mooi niet. Degene die het had gedaan kreeg bescherming en niet Esther. Een welgemeende exuses is nooit gezegd. Wij zijn daarna verhuisd, niet vewege het pesten, maar dat stond al gepland en toen hebben we besloten dat Esther ook naar een andere school zou gaan. Zij heeft er een spreekbeurt over gehouden en heeft een hele leuke tijd gehad op de andere school.

Pesten moet je in de kiem smoren, zodra je merkt dat het gebeurd, dan moet er over gepraat worden. Zet diegene die pesten maar voor een spiegel. Geconfronteerd worden met jezelf. Ik kan er nog boos over worden, het raakt mij nog en zo zijn er tientallen gevallen, dieik kan opnoemen. En ook van andere mensen heb ik verhalen gehoord en deze heb ik verwerkt in mijn boek. Mijn nieuwe boek. Alleen de uitgever is ziek, dus ik weet niet hoe het gaat, of het boek wel gemaakt kan worden. Ik wacht het maar af.

Dat is ook helemaal niet belangrijk, dat er een boek komt, maar het is nu bijna zover dat het klaar is. Twee mensen zijn het nu aan het controleren en als dat klaar is dan kan het opgestuurd worden.

De uitgever doet nog de allerlaatste redactie en dan gaat het eindelijk een boek worden.

Zo zie je maar, ik rol zo van de antibiotica naar pesten en mijn boek.

Ik vind het fijn om hierover te schrijven. 

 

13. jan, 2022

Als je op een leeftijd komt dat je bijna een kunstgebit nodig hebt, dan ga je op zoek naar andere mogelijkheden. Afgelopen maandag is er bij mij een implantaat gezet. Deze groep mondzorg specialisten zijn fantastisch. Ik had totaal geen zenuwen, gekker nog ik was volledig ontspannen en luisterde naar mooie muziek. Barbara Streisand, wat een goeie zangeres. Het raakte mij zo, dat ik er emotioneel van werd. Dan lig je huilend in de stoel onder een kleed en de ogen afgedekt tegen het velle licht. Terwijl de tandarts en het hele team bezig waren voelde ik tranen opkomen en heb ze laten gaan. Het voelde zo bijzonder. Het advies van mijn oude tandarts was om een afspraak te maken in het ziekenhuis, maar ik kende iemand die bij Dental clinics was geweest en zij heeft een compleet nieuw gebit laten zetten. Ik zag haar en dacht "wauw" Via haar heb ik het adres in Rolde. Inmiddels is mijn wang dik, maar de genezeing verloopt goed. Sinds maandag eet ik vloeibaar eten en dat is zowiso al apart. Ik kook gewoon de maaltijden en gooi het in de blender. Dan eet ik het uit een diep bord en proef het zelfde als Theo, terwijl het er totaal anders uitziet. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, om goede vitaminen binnen te krijgen. Af en toe een smoothie tussendoor. Wat erg lekker is.