EXAMEN 7 april 2021

2. jan, 2021

Mevrouw van der Berg zit nog steeds te wachten om verder te reizen, ze weet niet waar ze heen moet. Zonder uitleg kan zij niet verder.

Pia Bos van een ander verhaal zit nog steeds in de provisiekast, die perongeluk is dicht gedrukt..., of zou het expres zijn?

Hanneke loopt met haar pumps in haar hand rillend naar het hotel...,

Constant gaan er senario's door mijn hoofd. Eerst maar lekker de schoenen aan en een stuk shinrinnen. Shinrin-yoku is goed voor je immuunsysteem. Je loopt op blote voeten door het bos. Je gelooft het niet, maar ik, een enorme koukleum, krijg de voeten warm na shinrinnen. Aarden wordt het ook wel genoemd of bosbaden, met kleren aan. Het is een gebruikelijke gewoonte in Japan. Als je dan in het bos loopt en je snuift de zuivere lucht op dan luister je naar wat je hoort en laat je je gedachten gaan zo ver als je wilt. Dit kun je tien minuten doen of nog langer. Het geeft mij een enorme energie, na zoveel gevreten te hebben de afgelopen dagen.  Ik voel mij dik en pafferig. Ik moet weer even normaal gaan eten. Minder snoepen, minder brood. Maarja het is zo gezellig! 

Na het lopen in het bos ga ik weer verder met één van de verhalen.

 

 

 

1. jan, 2021

Onze nieuwe atelier is bijna klaar waar ik lekker kan gaan ontwerpen, bedenken en het uitvoeren van het maken van arrangementen voor zowel bruid, rouw als een bloemstuk op of in voorwerpen.

Tot die tijd kan ik mij lekker bezig houden met het schrijven. Mijn manuscript wordt vanaf half januari geredigeerd, maar het duurt nog wel een tijdje voor die af is. Zo nu en dan zal ik hier er een bericht over geven. Ondertussen ben ik alweer met een nieuw verhaal begonnen. Dit keer gaat het over Hanneke. Zij speelt in een band en beleeft hele mooie avonturen, maar ook vervelende situaties die ze moet zien op te lossen. 

In maart mag ik examen doen voor de molenaarsopleiding. Gekgenoeg heb ik er zin in. Ik vind het superleuk op de molen en heb tot nu toe geen spijt dat ik aan de opleiding ben begonnen. Ik moet nog wel flink aan de studie, het is heel veel theorie. Ik ga nog extra uren draaien op de molen. Als ik in maart geslaagd ben, dan kan ik in november voor mijn het landelijke diploma molenaar. In mijn verhaal van Nora staat een heel stuk geschreven over het examen doen op een molen. Zij wil graag molenaar worden en moet examen doen op de molen in Sleen. 

 

9. nov, 2020

Ook het kinderverhaal is naar de uitgever. De synopsis van Emma ontdekt de wereld ligt bij  uitgeverij De Droomvallei. Het verhaal gaat over een meisje dat ontdekt dat ze een heksje is. Zij heeft jarenlang opgesloten  gezeten. Wanneer zij bij toeval ontdekt ze dat haar deur niet op slot zit gaat ze op ontdekkingstocht. Ze schrikt zich het apenzuur als ze zichzelf in de spiegel ziet...,!

9. nov, 2020

De donderdag na de uitgeversdag heb ik na een dag werken de reveu laten passeren van wat er allemaal was gebeurd. Ik heb de balans opgemaakt en een brief geschreven naar de uitgever waarvan ik direct een goed gevoel had. Na het versturen van de brief kreeg ik 's middags al een bericht of ik de synopsis en het manuscript wilde opsturen. Gelukkig had ik het helemaal voorbereid en het stond klaar om het te versturen. Half december krijg ik bericht vanwege drukte. Voor mij is dat prima, het komt voor mij ook heel goed uit. De drukte voor de kerst is in de winkel al merkbaar, dus kunnen we ons bezig houden met het verkopen van kerstproducten en natuurlijk zijn andere klanten ook welkom. Wat is het toch fantastisch als je met veel plezier mag gaan werken. Ik wil wel zingend en huppelend door de tuinwinkel lopen. Het is mijn plek, ik voel mij er fijn. Straks wanneer mijn eigen atelier klaar is kan ik aan de slag om rouwstukken te maken en ook bruidswerk. En natuurlijk ook voorwerpversiering. Tussendoor speel ik heerlijk op de saxofoon. Jammergenoeg niet met het orkest, wat ik heel erg mis. Er komt vast en zeker een tijd dat alles weer normaal wordt. We moeten er samen iets moois van maken en niet bij de pakken neer gaan zitten.

Heel veel liefs,

Alie

9. nov, 2020

Tijdens de coronacrisis worden er steeds meer creatieve ideeën geboren. Zoals een online uitgeversdag. Oorspronkelijk zou ik met de trein naar Wageningen zijn gegaan en nu ontmoette ik 30 schrijvers en 4 uitgevers bij mij thuis.

  1. De crime Compagnie
  2. Harper Collins Holland
  3. Godijn Publishing
  4. De Droomvallei