Laatste nieuws 29 oktober Emmen!!

24. sep, 2022

Boeken

 

BOEK- en KUNSTEVENEMENT
              ‘Alles heeft een verhaal’

                 29 OKTOBER 2022

 

 

 

 

 

 

 

                    De Grote Kerk

                
                   Wil je meedoen?

          Opgave: info@neduboek.nl

 

 

PROGRAMMA

OPENING:
10.00 uur door Burgemeester E. van Oosterhout

OPEN PODIUM: Sprekers met een eigen verhaal mbt kunst en boeken en vormgeving vanaf 10.20 uur.
AANWEZIGEN:

Auteurs: Zowel selfpublishing als van uitgeverijen. Verkoop van de nieuwste boeken, signeren van boeken, vertellen, gedicht voorlezen.
Kunstenaars: Verkoop kunst van Nederlandse schilders, illustators van boeken en tekenaars. 
Taalpunt Emmen:  Informatie over   laaggeletterdheid.

Entree: GRATIS

10. sep, 2022

Mijn koningin, mijn moeder wil zo graag sterven, zij heeft geen moed meer om te leven. Het lichaam is op, maar haar geest is nog helder. Dat rijmt niet met elkaar, zou je zeggen. Ik heb door dit bericht een slechte week gehad. Ik kon niet goed slapen, het maalde maar door mijn hoofd en plotseling had ik het gevoel dat ik stikte. Dat gebeurde een paar keer deze week en als je echtgenoot dan ook nog snurkt, dan word je boos, saggerijnig. Ik heb een paar keer op de bank geslapen, maar dat is ook niks. Zo'n harde ondergrond. Het was wel rustig en heb toch, naar mijn gevoel geslapen. Ik probeer de draad weer op te pakken. Gisteren weer bezig geweest met het schrijven. Plezier gehad van de kleinkinderen, ze hebben bij ons gegeten en Tygo, had ik voor het zwemmen nog even geknipt. Jessie is bij mij gebleven en lag te slapen op de bank. Toen ze wakker werd hebben wij een spelletje gedaan en zijn naar de speeltuin gewandeld. maar helaas, er is geen speeltuin meer. Alleen een schommel, een net, waar kinderen in kunnen liggen. Dan sta je te drukken en moet je uitkijken voor de kattendrollen. Binnenkort zal er weer een mooi speeltuin komen te staan, manlief zit in de commissie. Als opa uit de buurt. Hij geniet ervan om zich ergens voor in te zetten en als straks de kleinkinderen lekker kunnen spelen en de kinderen uit de buurt. Daar zet hij zich graag voorin. 

Gisteren 9-9-2022 een tekst verstuurd naar de KLM. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden. Mijn nieuwe boek speelt zich af op het vliegveld Eelde en ik heb binnenkort contact met iemand van de vliegschool, om te kijken of mijn gegevens kloppen wat ik geschreven heb. 

7. aug, 2022

Voor ieder mens is het goed om er even tussenuit te gaan. Andere omgeving, nieuwe dingen zien en ervaren. Maar vooral om er bij stil te staan wat je hebt gedaan de afgelopen tijd en ook terug denken aan verdrietige momenten. 

Genieten van de omgeving en van elkaar. Tevreden zijn met wat je hebt.

We doen een rondje nederland met de caravan. Het is voor ons al 20 jaar geleden, dat we met de caravan weg zijn geweest. 

Voor iedereen die op vakantie gaat of voor diegene die thuis blijven wil ik een hele mooie vakantie toe wensen.

Even een woordje tegen de inbrekers: 

Denk goed na voor je ons huis betreed. Je wordt gefilmd. Dus, breed lachen in de camera, dan kunnen we je opsporen, of de politie. Sieraden heb ik niet en het geld zit verstopt onder het luik achter de voordeur🙃 Gelukkig ligt Wodan op de mat, dus je komt geen stap verder in huis.

Een zonnige vakantie gewenst met af en toe veel regen, want dat hebben we nodig.

Vriedelijke groeten,

Theo & Alie

 

3. aug, 2022

Voor mij mag het hele jaar wel zomer zijn. 's Morgensvroeg is het heerlijk in het bos. Tussen het wandelen door doe ik vaak yoga. Ik doe de oefeningen die wij op de les ook doen en je kunt het gewoon staande doen. Ook al zie ik sommige mensen kijken, dat maakt mij niks uit. Als ik terug loop naar huis heb ik een voldaan gevoel, waarna ik een plak van het warme brood afsnij en op de koffie machine druk. Appelstroop op het brood en ik heb mijn ijzergehalte weer binnen. Het duurt vaak maar even endan moet ik al een boodschap wegbrengen. Daar kan ik de klok op zetten, een vast tijdstip. Laatst was ik op de TT in de horecastent en toen wij goed en wel geïnstaleerd waren, zij ik tegen de persoon waar ik bij was, ik moet straks wel boodschappen doen. Hij keek mij aan en zegt: 'Kan iemand anders dat niet doen?'

Ik zei: 'Nee, dat moet ik echt zelf doen.' Toen heb maar even uitgelegd dat ik naar de wc moest, toen begreep hij het. We hebben er vreselijk om gelachen. 

Vandaag is het een beetje een vreemde dag. Afscheid nemen van een man van een goede collega. Het is altijd weer schrikken als er zo'n bericht binnen komt. En dan gaan gelijk mijn gedachten in mijn kledingkast. Heb ik iets geschiks om aan te trekken. Gisteren even naar de kapper geweest, hoewel ik het ook wel vaak zelf doe. Het zit weer naar mijn zin en ik kan er weer een poosje mee. 

Ik begon dit verhaal over de zomer te schrijven, maar ik verander zo van onderwerp. Nou ja, dat maakt ook niet uit.

Gisteren een goedkeuring ontvangen van een offerte. Dus, ik kan de planning gaan maken voor een bruidsarrangement.

Ook zijn de teksten van mijn nieuwe verhaal verstuurd naar de proeflezers en na mijn vakantie kan ik daar mee aan de slag.

Een foto gemaakt bij het hek op het vliegveld in Eelde. Waar ik blij mee ben. Het is het idee wat ik in mijn hoofd heb om als cover te gaan gebruiken. De uitgever die geïnteresseerd is, daar kan ik zelf ideeën aan leveren. Wel zo leuk!  

Tijdens het doorlezen, heb ik nog wel een paar foutjes gezien. Maarja, ik wacht af hoe men erover denkt, en dan gan ik het veranderen.

28. jul, 2022

Leren leven met een bipolaire stoornis