Vakantie

7. aug, 2022

Voor ieder mens is het goed om er even tussenuit te gaan. Andere omgeving, nieuwe dingen zien en ervaren. Maar vooral om er bij stil te staan wat je hebt gedaan de afgelopen tijd en ook terug denken aan verdrietige momenten. 

Genieten van de omgeving en van elkaar. Tevreden zijn met wat je hebt.

We doen een rondje nederland met de caravan. Het is voor ons al 20 jaar geleden, dat we met de caravan weg zijn geweest. 

Voor iedereen die op vakantie gaat of voor diegene die thuis blijven wil ik een hele mooie vakantie toe wensen.

Even een woordje tegen de inbrekers: 

Denk goed na voor je ons huis betreed. Je wordt gefilmd. Dus, breed lachen in de camera, dan kunnen we je opsporen, of de politie. Sieraden heb ik niet en het geld zit verstopt onder het luik achter de voordeur🙃 Gelukkig ligt Wodan op de mat, dus je komt geen stap verder in huis.

Een zonnige vakantie gewenst met af en toe veel regen, want dat hebben we nodig.

Vriedelijke groeten,

Theo & Alie

 

3. aug, 2022

Voor mij mag het hele jaar wel zomer zijn. 's Morgensvroeg is het heerlijk in het bos. Tussen het wandelen door doe ik vaak yoga. Ik doe de oefeningen die wij op de les ook doen en je kunt het gewoon staande doen. Ook al zie ik sommige mensen kijken, dat maakt mij niks uit. Als ik terug loop naar huis heb ik een voldaan gevoel, waarna ik een plak van het warme brood afsnij en op de koffie machine druk. Appelstroop op het brood en ik heb mijn ijzergehalte weer binnen. Het duurt vaak maar even endan moet ik al een boodschap wegbrengen. Daar kan ik de klok op zetten, een vast tijdstip. Laatst was ik op de TT in de horecastent en toen wij goed en wel geïnstaleerd waren, zij ik tegen de persoon waar ik bij was, ik moet straks wel boodschappen doen. Hij keek mij aan en zegt: 'Kan iemand anders dat niet doen?'

Ik zei: 'Nee, dat moet ik echt zelf doen.' Toen heb maar even uitgelegd dat ik naar de wc moest, toen begreep hij het. We hebben er vreselijk om gelachen. 

Vandaag is het een beetje een vreemde dag. Afscheid nemen van een man van een goede collega. Het is altijd weer schrikken als er zo'n bericht binnen komt. En dan gaan gelijk mijn gedachten in mijn kledingkast. Heb ik iets geschiks om aan te trekken. Gisteren even naar de kapper geweest, hoewel ik het ook wel vaak zelf doe. Het zit weer naar mijn zin en ik kan er weer een poosje mee. 

Ik begon dit verhaal over de zomer te schrijven, maar ik verander zo van onderwerp. Nou ja, dat maakt ook niet uit.

Gisteren een goedkeuring ontvangen van een offerte. Dus, ik kan de planning gaan maken voor een bruidsarrangement.

Ook zijn de teksten van mijn nieuwe verhaal verstuurd naar de proeflezers en na mijn vakantie kan ik daar mee aan de slag.

Een foto gemaakt bij het hek op het vliegveld in Eelde. Waar ik blij mee ben. Het is het idee wat ik in mijn hoofd heb om als cover te gaan gebruiken. De uitgever die geïnteresseerd is, daar kan ik zelf ideeën aan leveren. Wel zo leuk!  

Tijdens het doorlezen, heb ik nog wel een paar foutjes gezien. Maarja, ik wacht af hoe men erover denkt, en dan gan ik het veranderen.

28. jul, 2022

Leren leven met een bipolaire stoornis

28. jul, 2022

Gatsie, waarom moet je dat opschrijven zul je denken?  Nou, omdat diarree bij mij een omslag kan betekenen in mijn lichaam. Terwijl het bij de meeste mensen gewoon vervelend is. Ik heb medicijnen die ik moet nemen, en door diarree of overgeven verlies ik te veel zout uit mijn lichaam waardoor mijn bloedsuikerspiegel verhoogt. Als ik heel erg veel getranspireerd heb, overgeven of diarree heb. Dan moet ik mijn medicijn laten staan. Het heeft te maken met de bipolaire stoornis. Ik schrijf er een verhaal over in mijn nieuwe boek. Ik heb het nog nooit aan iemand verteld en nu vind ik het tijd worden om het te vertellen. Het is al 26 jaar goed gegaan en pas geleden las ik een verhaal van Nadya van der Sluis. Ik heb contact gezocht en nu blijkt dat zij het ook heeft gehad. Zij heeft er een boek over geschreven. En in mijn verhaal, mijn nieuw boek, staan onderwerpen in wat zowel bij mij voorgekomen is, als bij Nadya. Ik heb haar toestemming om verhalen te mogen gebruiken. Heel graag zelfs. Het zou mensen kunnen helpen om van vooroordelen af te komen. En het zou ook helpen voor mensen die er last van hebben. Ik heb mijn manier gevonden van ontspannen en af en toe je volledig over geven en te doen wat je lichaam van je vraagt. De rollen anders omgooien, waardoor je goed kunt luisteren wat je lichaam je vertelt. Dat deed ik te weinig, ik denderde maar door. Ik ben zeer gevoelig, maar na het volgen van de molenaarsopleiding, is het veranderd. Ik kan rechtlijniger denken. Maar, zo af en toe trek ik mij terug en doe ik helemaal niks. Yoga, mediteren en helemaal tot jezelf komen. Veel muziek spelen en leuke dingen doen. 

Mediteren is nog een dingetje. Het is voor vele mensen een taboe, maar wist je dat ieder mens mediteerd. Op de toilet, onder de douche. Ik doe het vaak in het bos. Ik ga dan zitten op een plek, waar ik denk dat ik het wel een tijdje kan volhouden. Je drinkt niet, je eet niet. Je gaat zitten en als ik begin, dan denk ik aan iets leuks, iets waar ik ontzettend blij van ben geweest. Dat houd ik vast. Dan laat ik mijn gedachten gaan, ik zit meestal op het bankje kijkend naar een open vlakte. Ik verdwaal ik mijn gedachten en zak heel diep weg. Zover zelfs, dat ik dingen voor de geest kon halen, die er waren gebeurd. Waarvan ik niet wist hoe het was gebeurd. Ik heb dit meegenomen in mijn boek, Het Rode schrift, het verhaal wat zich afspeeld rond om de boerderij waar ik heb gewoond. Het blijkt dat ik een ongeluk heb gezien en gegemaakt heb. Waarbij een buurjongen is verongelukt. Dat heeft mij mijn hele leven dwars gezeten. Bij de chiroractor kreeg ik de vraag: of er iets was gebeurd in mijn leven op mijn 7e jaar. En van haar kreeg ik de tip om te gaan mediteren. Het werkte verhelderend en als je dan weer aan het mooie moment denkt, wat je in je gdachten had, voor je ging mediteren, dan kom je er positief weer uit. Het is een manier om van je negatieve gedachten af te komen. ook is gebleken dat ik het oorlogs verleden heb opgeslurbt, van wat mijn vader heeft meegemaakt. Plus dat hij vaak dronken was en ik door een buurjongen, die het leuk vond om zich zelf te bevredigen in de schuur terwijl ik op hem moest zitten. Dit alles bij elkaar maakt het dat ik af en toe even uit het lood schiet. Gelukkig heb ik een stevige lieve vent naast mij en mijn familie en klienkinderen om mij heen, ook vrienden en veel collega's van de molen waar ik mijn verhaal kwijt kan. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om het op te schrijven, wat mij overigens goed bevalt. De Toekomst van Mathilda is een verhaal wat overeen komt met mijn geschiedenis. Het is een spannende roman geworden. Weet je wat nou het leuke is.

De Toekomst van Mathilda kan gedrukt worden in een ander lettertype en dan wordt het een boek voor mensen met dyslexie. Ik kreeg een reactie van een mevrouw, dat zij nog nooit een boek had gelezen en die van mij had ze in 3 dagen uit. Ik heb contact gezocht met Karin Jarhomi en volgens haar is het inderdaad goed mogelijk om er een nieuwe druk van te maken, ook met de uitgever heb ik contact gehad. Dus, wie weet? Het zou toch fantastisch zijn? 

Zo, en nu weer aan het werk. Ik ben aan het herschrijven. Met Adriana naar de zon. Er is een uitgever die belangstelling toont en dan moet het er wel foutloos naartoe gestuurd worden. Er is geen haast bij, maar ik wil het wel naartoe hebben. Voor diegene die dit leest, een hele fijne dag.

Boos, nog steeds heel erg boos.

En als die oetlul van een buurjongen dit ook leest, dan hoop ik dat hij eens een keer het besef heeft dat hij contact op gaat nemen met mij. Jarenlang heb ik last gehad en heb zelfs aangifte gedaan. Iedereen die van plan is om iemand iets aan te willen doen zou ik willen vragen: "Ga eens voor de spiegel staan en vraag je eens af, hoe een ander zich zou voelen. Zou jij op die manier gepest, vernederd of seksueel misbruikt worden? Als je lef hebt, kom dan je excuses brengen."

18. jul, 2022

Ik had beloofd om terug te komen op het woord KOFFER : Een koffer is een mobiel opbergsysteem, dat bestaat uit twee (spiegelbeeldige) helften die met scharnieren aan elkaar verbonden zijn en met uiteenlopende mechanieken (vaak met een cijferslot) gesloten kunnen worden. Aan de koffer zijn een of meerdere handvatten vastgemaakt, waaraan deze gedragen kan worden. Een koffer is meestal rechthoekig van vorm, en behoudt zijn vorm omdat deze van stevig materiaal is vervaardigd. In vroeger tijden werd hier leer voor gebruikt, tegenwoordig zijn het uiteenlopende kunststoffen. Soms wordt er om de koffer een riem gebonden als extra bescherming tegen openvallen. 

Het betekent ook: de koffer in duiken, met iemand naar bed gaan. Koffer betekent dus ook bed.

Afkomstig van het Franse coffre, het Latijnse cophinus (korf), het Arabische quffa (korf) en het Oudgermaanse kober (korf, handtas).

Ik doe er andere dingen mee, zie foto: Bloemarrangement in een gitaarkoffer. (mijn examenstuk van de opleiding bij Terra Next, AOC terra.) 

Bij voorwerpdecoratie op mijn website kun je een muziekkoffer zien bij Haarstudio Els in Zuidlaren. Een tijdje geleden heb ik een bloemstuk op een oude barotonsax gemaakt met de koffer erachter. 

 

 voorwerp versiering