Nora

Het is donker, de regen komt met bakken uit de lucht. De ruitenwissers kunnen het vele water bijna niet verwerken. Als ze in de achteruitkijkspiegel kijkt ziet ze een tak achter zich op straat vallen. Nora heeft dienst en is gebeld door de buurman van de molen. Hij hoorde een vreemd geluid. Zij gaat op onderzoek uit waar het gebonk dat ze aan de buitenkant hoort vandaan komt. Ondanks de harde wind voelt Nora zich goed in de molen. 'Wat is dat? Hè? Laat los...,!'

Vandaag 3 juli 2020 is het manuscript weer opgestuurd. We wachten het af wat de redactrice ervan vindt. 

Nog heel even en dan kunt je het hele verhaal lezen.

Groetjes Alie

Nora is mijn hoofdpersoon. U leert haar binnenkort kennen. Ik heb al een antwoord terug van de redactrice. Opieuw gaat het verhaal van Nora door het stof. De endjes worden aan elkaar geknoopt. Sommige stukken verdienen nog maar aandacht. Dus nog heel even geduld. Het verhaal speelt zich af op en rond om de molen. 

Een hele fijn dag vandaag,

groetjes Alie

Mijn manuscript is gisteren opgestuurd.

Dat geeft zo'n bijzonder vreemd gevoel. Iets waar je maanden, zelfs langer dan een jaar aan hebt gewerkt, is ineens af. Elke dag was ik er mee bezig en als je dan de slotzin hebt geschreven, dan kijk je het helemaal na. Je besluit om hem dan ook maar weg te sturen, voordat ik er van alles aan ga veranderen en dan kun je de structuur en het belangrijkste wel verknoeien. Misschien dat er nog wel wat aan moed veranderen, maar sinds de eerste keer nadat ik het terug kreeg heb ik veel geschrapt en stukken erbij gevoegd, zodat de spanningsboog sterker werd. Ik snapte in eens wat de redactrice bedoelde. Twee en half uur hebben we gepraat online. Dat is wel gemakkelijk, het videobellen, anders moest ik ervoor naar Heemskerk. Nu gewoon thuis vanaf de laptop.

Mijn verhaal gaat over pesten en seksueel misbruik. 

Nora wordt dag in dag uit gepest. Dat is geen pretje. 

Liefde kent geen grenzen.

Voor Nora geldt dit niet. Zij stelt duidelijke grenzen aan haar relaties door wat ze in het verleden heeft meegemaakt gelooft zij bijna niemand meer. Er is één jongen waar zij haar hart aan heeft verpand, waar zij voor durft te gaan. Dan gaan alle remmen los. Totdat ...,! 

Liefs Alie.

 

 

 

 

 

Muziek is voor mij een belangrijk onderdeel van mijn leven. Door het bespelen van een instrument word ik rustig en waardoor ik nieuwe inspiratie krijg om te schrijven. Bij het horen van het bericht dat iedereen binnen moest blijven, dacht ik meteen aan het leren bespelen van een nieuw instrument. Ik was dan ook ontzettend blij om te horen dat er een saxofoon beschikbaar was. Een nieuwe uitdaging om een nieuw instrument te gaan leren bespelen.

Wauw!! Een saxofoon! 

Blij als een kind. Zo enthousiast bij het openen van de koffer. Het blinkende geval, wat saxofoon heet, lachte mij toe en sindsdien wil ik elke minuut van de dag spelen. Met behulp van het internet ben ik gaan uitzoeken waar de noten zitten. Elke dag een stukje verder. En het lukt om een lied te spelen. Ik word zo ongelofelijk blij van dit instrument. Tien jaar geleden ben ik begonnen met het leren spelen van de klarinet, dat was ook mooi. Maar dit blinkende instrument heeft veel meer in mij losgemaakt. Ik hoop dat er een plekje vrij is aan de overkant in het orkest. Ik ga elke dag oefenen om de stukken van het orkest goed mee te kunnen spelen. Het maakt mij blij en vrolijk. (De buren heb ik van te voren ingelicht.) Wat mij betreft speel ik de hele dag, maar dat zal ik de buren niet aan doen en mijn eigen man, hi,hi!)

 

Mijn eerste saxofoonles,

Joehoe, daar ga je dan met een gigantische koffer op je rug. Als een klein kind en dan ben je oma van vijf kleinkinderen. Maar een mens is nooit te oud om te leren. Dus gewoon doen. De dag ervoor contact gehad en gelijk de volgende dag al les, hoe snel wil je het hebben. Super. Ik word zo blij van dit mooie instrument. Elke dag speel ik erop en heb afgesproken met de buren dat ik speel als de kleine niet op bed ligt. Tsja als je niet meer vrijstaand woont, dan moet je rekening houden met de buren. Dat geeft niet, maar het liefst tetter ik de hele dag. Nouja dat is ook onzin, want je houdt het niet een dag vol. Ik krijg er wel een enorme boost van. Muziek brengt je tot rust. Het doet iets met je. Ik kan er niet zonder. Hopenlijk kunnen we binnenkort weer samen spelen. Ik doe mijn best om dan speelklaar te zijn voor het orkest. 

Een hele mooie dag vandaag en heel veel muziekliefde toegewenst,

Alie

 

 

 

Er zijn nog zoveel dingen te bedenken. Ik heb mij voorgenomen om mijn molenstudie aan te pakken. Het hoofdstuk over het weer bijvoorbeeld. Elke week heb ik theorieles gehad tijdens de koffie op de molen in Gieten of in Sleen. Nu mis ik dat heel erg. Nouja dan moet ik de tijd gaan besteden aan het leren.

Het weer.

De troposfeer, Polaire front, Luchtstromingen en de straalstroom. 

 

Elke dag bestudeer ik een weerkaart. Daarop valt te zien wat het weer gaat doen. De hoge druk en de lage drukgebieden. De koufront, warmtefront, oclusie, trog en vore.

De isobaren zijn belangrijk. Hoever die uit elkaar staan, daar aan valt te zien of er veel wind of weinig wind is.

Pas geleden was er tijdens die harde wind een windsprong, dan waait de wind plotseling van uit een andere richting. Dit heb ik zien gebeuren tijdens het werken bij de bloemenwinkel, de potten die buiten stonden waaiden eréén keer van de tafel. De wind kwam in één keer van de andere kant. Zo'n windsprong is levensgevaarlijk. Vooral voor mensen op zee kunnen in de problemen komen en ook voor een molen kan het ook een probleem zijn als je dat niet in de gaten hebt, dan krijg je plotseling de wind achter de zeilen met als gevolg dat de molen een andere kant op gaat draaien en dan is een molen niet meer te stoppen. Daarom is het belangrijk dat vooraf het weer goed in de gaten wordt gehouden En ook tijdens het draaien van de molen moet continu het weer in de gaten worden gehouden. Een trog is ook gevaarlijk, dat zijn zes buien in één wolk die vooraf te zien is door een hele grote bloemkool of aambeeld wolk. Als je die ziet dan weet je dat het gaat regenen en dat er zes buien achterelkaar komen. Het bepalen waar de wind vandaan komt is natuurlijk ook belangrijk. Voor dat je begint op de molen kijk je het allereerste waar de wind vandaan komt.Dan wordt de molen gekruid met de wieken op de wind, maar ik heb geleerd om de wieken er iets voor de wind te zetten. Dan draait de molen het beste. De zielen ervoor leggen vond ik in het begin erg lastig en had vaak trillende benen. Maar nu vind ik het leuk en kan ik vrij naar boven lopen. Met mijn linkerhand houd ik mij vast en de andere hand leg ik de litsen/lussen om de kikkers/ haken, waar de lussen aan veast zitten. Als ik dan beneden ben. Maak ik de rechtsondertouw vast en dan links provisorisch en dan de zwichtlijnen. Als die vast zitten dan het linkertouw goed vast. Ik vind het echt zo super leuk dat ik alweer sta te popelen om naar de molen te gaan. Voor dat je de zeilen hebt gehesen, doe je de kettingen eraf en de bliksemafleider koppel je los en leg het netjes neer. Dan kan de vang eraf als alles goed gecotroleerd is. Voor je begint ga je eerst in de kap, de kapzolder en daar smeer je de assen en bij sommige molen moet je een touw van de vang af halen en bij andere molens een leken ketting. Je controleerd altijd of er niet ligt wat schade kan veroorzaken. Bijvoorbeeld takken van de roeken, kraaien of andere vogels. Of er goed gesmeerd is. Als dan alles veilig is ga je de steen lichten als je niet wilt malen. Dan kan de vang eraf, nadat de pal er af gehaald is. Een pal zit er bijna op iedere molen, ter extra beveiliging, dat de molen niet kan terug lopen. Zo nu eerst koffie met weerkaart bestuderen. Tot straks😉